Klubbens historie

1967: Kobayashi introducerer Shotokan karate i Danmark, hvor det hurtigt bliver den dominerende stilart. Shotokan karate blev startet af Gichin Funakoshi (1868-1957) i 1922, hvor han bragte karate fra øen Okinawa til Japan. En af Funakoshis dygtigste elever og chefinstruktør for JKA i Europa, Hirokazu Kanazawa, kommer til Danmark for første gang i 1967. Han stifter senere forbundet Shotokan Karate International SKI). 1967 er også året, hvor stifteren af AKD, Frank Ersgaard, begynder at træne karate.

1968: Kobayashi flytter til København for en periode på 10 måneder, hvor han lægger grundstenene til karate i Danmark.

1972: Frank Ersgaard bliver gradueret til 1. dan af Kobayashi og er medarrangør ved et charter for alle de europæiske lande i forbindelse med det første VM sammen med All Japan i 1973.

1977: Frank Ersgaard starter Allerød Karate-Dojo (AKD), som stifter og chefinstruktør. Klubben lægger ud med at tilslutte sig forbundet Denmark Karate Association (der er tilknyttet JKA), men skifter til Dansk Shotokan Forbund, da dette bliver stiftet i 1978. Det første år tilbringer klubben på Skovvangskolen, og derefter rykkes træningen til Lillerødskolen - begge i Allerød. Medlemstallet ligger de første år på et sted mellem 30 og 40 elever.

1981: AKD's logo tegnes af Frank Ersgaard. Udgangspunktet er bogstavet A for Allerød, og det tilføres symbolikken af "en port til karate" ved at lægge det over den røde cirkel fra det japanske flag.  

1983: Hirokazu Kanazawa stiftede Shotokan Karate International (SKI) i 1977, men forbundet kommer ikke til Danmark før 1983. Samme år bliver DSF opløst, og AKD melder sig ind i SKI.

1992: Efter at have undervist karate i mere end 20 år, forlader Frank Ersgaard sine poster i AKD som henholdsvis chefinstruktør og formand, men forsætter sin tilknytning til karate gennem forretningen Budosport, der er beliggende i København og også i dag forsyner kampsportsfolk fra mange stilarter med udstyr. AKD bliver ført videre af Jacques Dupont (dengang 2. dan) og Kurt Christensen (dengang 1. dan). Klubben er siden starten vokset støt, og med et medlemstal på cirka 100 elever fordeles arbejdsbyrden således at begge fungerer som chef-instruktører. Imidlertid påtager Jacques Dupont sig funktionen som klubbens formand, mens Kurt Christensen tager rollen som formand for Teknisk Råd, der står for at tilrettelægge træningen.

1997: AKD går "på nettet" med www.akd.dk, som en af de første klubber i Danmark. Her kan læses artikler om klubbens aktiviteter, stævneresultater, medlemmer, billeder samt naturligvis dybdegående information og fakta om karate.

2006: AKD's chefinstruktør Jacques Dupont bliver landstræner for SKIF's landshold.

2007: Endelig går klubbens ønske om at få sine egne lokaler i opfyldelse med en dojo (træningssal) på Skovensvej 10 bag biblioteket i Allerød. Martina Krüger, Kenny Larsen og Louise Fensholdt bliver individuelle SKIF-europamestre i kata.

2008: Shihan Koga besøger klubben og graduerer 18 sortbælter fra AKD. Kancho Kanazawa underviser i dojoen i Allerød og graduerer en række sortbælter fra hele landet. Shihan Bruno Jensen modtager som første europæer i SKIF 8. dan.

2009: Ved årsskiftet til 2008-2009 tæller klubben cirka 225 medlemmer, og har 23 instruktører og hjælpeinstruktører.

2010 og frem: Vi er igang med at skrive klubbens nyere historie. Den kommer snart.