Hvad er ?

Dkarf: forkortelse af Dansk Karate Forbund, som AKD er medlem af, og som igen er organiseret under Danmarks Idrætsforbund.

WKF: World Karate Federation er verdens største karateforbund, og de regler vi typisk kæmper under til stævner i ind- og udland. EKF er den europæiske del af organisationen.

SKIF: Shotokan Karate International Federation er den stilartsorganisation vi tilhører i AKD. SKIF har sin egen organisation både på europæisk niveau som på verdensplan, og afholder sine egne stilarts mesterskaber som SKIF Cup (DM), EM og VM. SKIF er én af verdens største stilartsorganisation. 

Shotokan: er den største af de 4 traditionelle stilarter der trænes indenfor karate, hvor SKIF er en del af Shotokan stilarten.

Kyu: er bæltegrader - i AKD starte man med 10. kyu (hvidt bælte) og for hver graduering bliver tallet lavere indtil 1. kyu (brunt bælte) - herefter er næste niveau sort bælte (Dan).

Dan: er sort-bælte-graderne, hvor 1. Dan er det første, og det går op til 10. Dan, som de færreste mennesker i verden opnår.

Tatami: kamparealet eller måtterne, hvor der kæmpes på i både Kata og Kumité

Tokui Kata: Valgfri kata/favorit kata ifølge SKIF's og WKF's godkendte Kata-liste.