Kyu-graduering 

For at opnå en kyu-grad skal man bestå en graduering. For hver graduering er der et pensum, som medlemmerne gradueres i.

Desto højere grad man træner til, desto større forståelse og bedre udførelse forventes det af de medlemmer, der skal gradueres.

I AKD forsøger vi at forberede alle medlemmer, så de har trænet så godt, at de kan bestå en graduering.

Ved en graduering er der 3 muligheder:

  • Bestået
  • Bestået med en kali
  • Ikke bestået

En kali er en anmærkning fra graduøren om noget, der ikke ”sidder helt i skabet” – og som man derfor skal træne intensivt på inden til næste graduering.

Har man fået en kali, skal den slettes ved den følgende graduering. Man består således ikke sin næste graduering, hvis ikke man har trænet ekstra på det, der tidligere gav en kali.

Men det er ikke et problem at få en kali, fordi den oftest bliver slettet, hvis man har trænet godt inden den næste graduering.

Kyu-graduering

For alle kyu-graduering (fra orange til brunt bælte) afholdes gradueringer i AKD i december og i juni. Her bliver medlemmerne oftest gradueret af klubbens egne højst graduerede sort-bælter.

Gradueringerne forgår i Dojoen på Skovensvej 10. Kort tid før gradueringen udsendes en tidsplan for, hvornår hvilke bæltegrader skal op. 

Sørg for at være klar (dvs. omklædt og varm) efter tidsplanen. Husk, at planen normalt kun er vejledende, så tidspunkterne kan svinge. 

Alle, der skal gradueres, betaler et gradueringsgebyr, når man tilmelder sig graduering via akd.dk. På dagen kan man købe nye bælter.

I forbindelse med gradueringen vil vi opdatere vores informationer om din kontingentindbetaling og licensbetaling mv. Man kan kun gå op til graduering, hvis der er betalt kontingent.

Derudover checker vi alle stamdata (navn, adresse, e-mail osv.) for at sikre, at de er opdaterede. 
Til gradueringerne i juni vil du få sat et nyt årsmærke i dit pas. Årsmærket sikrer bl.a., at du kan deltage i SKIF-arrangementer, f.eks. fælles-træninger eller den årlige SKIF Cup.

Hvis du ikke skal til graduering, men mangler årsmærke, kan du også få det på dagen. De medlemmer, der ønsker årsmærke i deres pas, skal medbringe passet. Husk, at passet skal indeholde et vellignende billede for at være gyldigt. 

Er du begyndt inden for det sidste år, vil du få udleveret et pas til gradueringen.

Husk altid inden en graduering:

  • At tjekke om dine indbetalinger er i orden inden graduering 
  • At have dit karate SKIF-pas med
  • Penge til graduering 
  • At komme i god tid

Du kan kun gå til graduering, hvis vi har alle indbetalinger.
Hvis du er i tvivl om dine betalinger til AKD, kan du kontakte klubbens kasserer.

Du kan her læse mere om AKDs kyu-gradueringer – klik her.