Gode råd til stævner:

 

Pas din træning
Hvis du gør det, og træner det, du skal bruge, når du er til stævne, er du allerede godt på vej.
 
Spis rigtigt
Når du bruger meget energi på at træne hårdt, samtidig med, at du går i skole, eller skal passe et arbejde er det vigtigt, at du spiser rigtigt.
Dvs. spis den rigtige mad på de rigtige tidspunkter. Tal med din træner om det, og få eventuelt dine forældre til at gøre det.
 
Pas din nattesøvn
Når du træner hårdt, har du brug for hvile, så du kan blive frisk igen. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at få sovet ordentligt.
 
Udstyr
Sørg for, at det er i orden!!
Hvis der er noget galt med dit udstyr, kan det være med til at gøre dig mere nervøs, end du er i forvejen, og det har du ikke brug for.

Derfor, sørg for at gien er i orden, ingen opsmøgede bukser eller ærmer, den rigtige længde osv.

Brug den beskyttelse, der er tilladt. Det vil sige skinnebensbeskyttere, skridtbeskyttere og for kvinder, brystbeskyttere.

Slår man sig gør det ondt, og der er ingen grund til at udsætte sig for mere smerte end nødvendigt.

Ligeledes kan det være, at du får mange kampe, så du skal kunne holde hele vejen, og det kan være svært at koncentrere sig, hvis det gør ondt et eller andet sted.

Når du stiller op for AKD, SKAL du have følgende udstyr med til stævnet når du deltager i Kumité (Hvis du er ny til stævner kan klubben låne dig udstyr): 
  • Tandbeskytter
  • Skridtbeskytter
  • Røde og blå handsker, der er enten EKF eller WKF godkendt
  • Røde og blå skinnebens- og vristbeskyttere, der er enten EKF eller WKF godkendt
  • Røde og blå bælter.
  • Til de sjældnere Skif-turneringer også hvide handsker og bælte.
Husk at skrive navn på alt dit udstyr!
Det skal gøres på en sådan måde, at navnet kun er synligt inden i handskerne, benskinnerne med mere.

 
Sæt dig ind i reglerne.
Hvis du kender reglerne godt, er det meget nemmere at følge med i, hvad der foregår.
Hvis dommeren siger en masse på japansk, og viser nogle tegn, du ikke forstår, bliver du bare forvirret, og så bliver det svært at koncentrere sig.

Mad
Smør madpakken hjemmefra.
De fleste hal-cafeterier servere usundt og ikke nærende mad, og du har brug for den rigtige kost, med masser af og de rette kulhydrater, når du er til stævne.

Ofte tager det også rigtig lang tid, før man får, det man har bestilt, hvis man køber noget i cafeteriet. Når der er pauser, står der måske 20 eller 30 i kø, og du kan risikere, at halvdelen af pausen er gået.
 
Tidsplan
Det er meget forskelligt fra stævne til stævne, hvor godt det hele er planlagt. Nogle gange er det nøje planlagt, og andre gange er der ingen, der ved noget.
Som regel findes der dog en tidsplan, der  fortæller, i hvilken rækkefølge de forskellige klasser starter. Ved at kigge på den kan du nogenlunde regne ud, hvornår du skal være klar.
Nogen gange kan man dog komme ud for, at arrangørerne pludselig bytter om på nogle klasser, så man skal være opmærksom hele tiden.

Når klassen så er i gang, kan man på deltagerlisten, hvis der er sådan en, se hvornår man skal ind. Nogle gange får alle deltagerne numre på ryggen, og så kan man oppe på dommerbordene se, hvem der er inde, og hvem der skal ind i næste kamp.